Τοπικά Θεματικά Αγρο-σεμινάρια στο Δήμο Αμυνταίου (15.10.2021)

 

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο του έργου WINCOME και στην αίθουσα γευσιγνωσίας Οινοποιείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ), πραγματοποιήθηκαν δύο (2) Τοπικά Θεματικά Αγρο-σεμινάρια με θέμα: «Καλές πρακτικές, Έξυπνες εφαρμογές και σύγχρονες τεχνικές παραγωγής στον χώρο του κρασιού και της αμπελουργίας».

Σκοπός των τοπικών θεματικών Αγρο-σεμιναρίων ήταν να προετοιμάσει κατάλληλα τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς κρασιού, έτσι ώστε να αποκτήσουν τη γνώση της εκμετάλλευσης της παραγωγής τους. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές, έξυπνες εφαρμογές και σύγχρονες τεχνικές παραγωγής στον χώρο του κρασιού και της αμπελουργίας, όπως αυτές προέκυψαν από μια σειρά παραδοτέων και μελετών του έργου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των αγρο-σεμιναρίων, μετά το πέρας του θεωρητικού εκπαιδευτικού σκέλους των παρουσιάσεων, ακολούθησαν on-site εκπαιδεύσεις. Η πρώτη στην κάβα και στις δεξαμενές του ΑΣΕΠΑ για τις σύγχρονες διαδικασίες οινοποίησης και παλαίωσης και η δεύτερη στον Αμπελώνα του ΑΣΕΠΑ για τις νέες μεθόδους Αμπελοκαλλιέργειας.