Përfitues të Projektit

Greqi

Shqipëri

Komuna e Zicës

Komuna e Zicës ndodhet në pjesën veriperëndimore gjeografike të Greqisë, ka një sipërfaqe prej 465.6 km² dhe një popullsi prej 17,293 banorësh.

I përket rajonit të Epirit dhe është një nga tetë komunat (Tzoumerka Veriore, Dodoni, Zagori, Zitsa, Janina, Konica, Metsovo dhe Pogoni) të Njësisë Rajonale të Janinës.

Ajo u themelua në vitin 2011 duke bashkuar komunat para-ekzistuese Ekali, Evrymena, Zitsa, Molossa dhe Passaronos.

Komuna e Zicës ka përvojë të gjerë dhe të rëndësishme në zbatimin e projekteve të bashkëfinancuara nga BE, pasi ka menaxhuar me sukses një sërë projektesh të bashkëfinancuara, ndërkohë që ka staf të trajnuar dhe me përvojë.

Bashkia Amyntaio

Bashkia Amyntaio ndodhet në pjesën jugperëndimore të Prefekturës së Follorinës dhe ka një sipërfaqe totale prej 599,6 km² dhe një popullsi prej 16,973 banorësh. Zona e Bashkisë karakterizohet si malore – gjysmë malore me përjashtim të fermave të Amyntaio dhe Rodonas, të cilat janë kryesisht fushore.

Ai i përket Rajonit të Maqedonisë Perëndimore dhe doli nga bashkimi i tre komunave para-ekzistuese Kapodistrian të Amyntaio, Filota dhe Aetos dhe tre Komunitetet Kapodistriane të pavarura Lechovo, Nymfaio dhe Variko.

Komuna e Amyntaio e vendosur në fshatin historik të Nymfaio.

Bashkia Amyntaio ka një përvojë të gjerë dhe të rëndësishme në zbatimin e projekteve të bashkëfinancuara nga BE, pasi ka menaxhuar me sukses një sërë projektesh të bashkëfinancuara, ndërkohë që ka staf të trajnuar dhe me përvojë.

Rajoni i Maqedonisë perëndimore

Rajoni i Maqedonisë Perëndimore është një nga 13 rajonet e Greqisë. Administrativisht është organizatë dytësore e vetëqeverisjes lokale dhe gjeografikisht mbulon pjesën perëndimore të Maqedonisë. Ajo zë një sipërfaqe prej 9,451 km² dhe popullsia e saj arrin në 283,689 banorë. Qyteti dhe kryeqyteti më i madh i saj është Kozani. Gjithashtu shpesh përshkruhet si “zemra e energjisë” e Greqisë, pasi territori i saj prodhon rreth 2/3 e energjisë elektrike të vendit.

Rajoni i Maqedonisë Perëndimore përbëhet nga Njësitë Rajonale Grevena, Kastoria, Kozani dhe Follorinë.

Rajoni i Maqedonisë Perëndimore ka marrë pjesë në shumë projekte të bashkëfinancuara nga BE dhe ka menaxhuar me sukses më shumë se 4,000,000 € projekte të bashkëfinancuara.

Këshilli i Qarkut Korytsa

Rajoni i Koricës është një nga 12 rajonet e Shqipërisë dhe ka një sipërfaqe prej 3,711 km² dhe një popullsi prej 258,100 banorësh. Zona e Korices përfshin krahinën e Devollit, krahinën e Kolonjës, krahinën e Korçës dhe krahinën e Pogradecit. Selia e Rajonit Korytsa ndodhet në qytetin e Korytsa. Rajoni i Koricës kufizohet në verilindje dhe lindje me Maqedoninë e Veriut, në jug me Greqinë, në jugperëndim me zonën e Argjirokastrës, në perëndim me zonën e Beratit dhe në veriperëndim me zonën e Elbasani.

Këshilli i Qarkut ka përgjegjësinë ligjore për planifikimin dhe koordinimin e veprimeve me interes rajonal (planifikimi i zhvillimit rajonal) dhe për këtë arsye luan një rol kyç në zhvillimin e të gjithë rajonit.

Qendra Rajonale për Zhvillim dhe Bashkëpunim (RCDC)

Qendra Rajonale për Zhvillim dhe Bashkëpunim (RCDC), është një organizatë joqeveritare e themeluar në vitin 2007, me synimin për të thelluar më tej njohuritë dhe kuptimin e proceseve të zhvillimit të qëndrueshëm rajonal nëpërmjet studimit, kërkimit, trajnimit dhe shërbimeve këshilluese të ofruara në sektorë si p.sh. politikat sociale, punësimi, papunësia, luftimi i varfërisë, barazia gjinore, kujdesi shëndetësor, zhvillimi i turizmit, trashëgimia kulturore dhe historike, arti dhe kultura.

RCDC është një organizatë jofitimprurëse që synon të ofrojë shërbime përmes hartimit, zbatimit dhe menaxhimit të projekteve që kontribuojnë në përfitimin e interesit publik. Ai ka një prezencë dhe aktivitet të fortë në zbatimin e projekteve të bashkëfinancuara nga BE dhe përvojë të gjerë në zbatimin e projekteve përkatëse dhe një prani në zonën e projektit, pasi ka mbështetur disa autoritete kombëtare dhe kompani private në hartimin e programeve të menaxhimit bujqësor. .